Bygga en hundgård

Att ha hund i hus kan vara mångas dröm. Ibland kan man dock inte ha hunden springande lös på tomten utan det kan finnas anledning att bygga en hundgård. Men hur går man egentligen tillväga då?

Material som kan behövas

Om man ska köpa saker till hundgården kan det vara klokt att handla dem hos Buildor eftersom att sakerna då levereras direkt hem. När man ska bygga en hundgård kan man antingen köpa stolpar och nät eller färdiga hundgårdssektioner som monteras ihop. Beroende på hur stor hundgården ska vara och hur omgivningen ser ut kan man bygga den på lite olika sätt. Många gånger är det materialen som avgör hur mycket pengar man behöver lägga ner på hundgården för att den ska bli färdig.

Inredning i hundgården

En hundgård kan se ut i stort sett hur som helst. Om det är tänkt att hunden ska kunna vara i hundgården även om man inte är hemma kan det vara bra att bygga ett hus till hunden i gården som den kan gå in i där den kan söka skydd från sol, regn och annan nederbörd. Om hunden ska vara länge i hundgården bör den också ha en vattenskål där och gärna mat om det går att ordna. Hunden bör också ha en eller flera hållbara leksaker så att den kan hålla sig sysselsatt. När det gäller inredningen kan det också vara bra att tänka lite extra över underlaget i hundgården. En hund vill gärna ha någonstans att göra ifrån sig och dessutom kan man behöva hårdgöra en del av ytan om den riskerar att bli lerig eller fuktig om hunden är där under en längre tid.

Regler för en hundgård

När det gäller hundgårdar finns det faktiskt en hel del regler för dem. Det handlar bland annat om hur stor hundgården måste vara, hur länge hunden får vara där och så vidare. Det är Jordbruksverket som ställt samman reglerna och om man inte håller sig till dem kan det tas beslut på att man inte får ha en hund längre. När det gäller hundgården måste man också se till att den inte har några delar som hunden kan skada sig på. Det får till exempel inte finnas vassa nätbitar, ståltrådar eller liknande.

Vad kostar det?

Hur mycket det kostar att bygga en hundgård kan variera stort. Det beror många gånger på hur stor hundgården ska vara, vilka material man väljer och hur mycket man vill göra på egen hand. Om man kan tänka sig att bygga hundgården själv kan man i regel spara många tusenlappar mot att köpa färdiga hundgårdssektioner. Nät och stolpar kan man få för ett par hundralappar och övrig inredning kostar ofta inte speciellt mycket.

Leave a Reply

mts_best