Så skyddar du din hund från faror

 

Om du har en hund eller funderar på att bli hundägare kan det vara bra att veta hur du kan skydda hunden från utomstående faror. Det finns nämligen gott om risker som en hund kan utsättas för – helt i onödan. Även om det inte finns någon anledning att bli panikslagen är det ändå klokt att vara medveten om riskerna och se till att du och din hund kan vara trygga om nätterna. Oavsett om det rör sig om ingredienser eller höga ljud kan du se till att förbättra din hunds säkerhet. Här kommer några tips för dig som vill göra livet lättare för din hund.

För en del hundägare är jakten en viktig del. Då kan det vara klokt att köpa utrustning som ser till att hunden alltid är förberedd för olika situationer. Särskilt viktigt är det att köpa en skyddsväst . Dels skyddar det mot djur som kan gå till angrepp mot hunden, dels ser det till att hunden håller sig ren och oskadd från grenar och vassa föremål under jaktturen. Dessutom kan det ha en värmande effekt under kalla vinterdagar om det blåser snålt – och med en reflex på västen ser du till att hunden syns även när solen har gått ner.

Man with dog resting outdoors

Ett gissel som många hundar och hundägare brottas med är nyårsraketer. Det har länge stått klart att hundar inte trivs av ljudet som ofta uppkommer av raketerna på nyårsafton eller andra högtider. Särskilt svårt är det för hundägare som bor i stadscentrum och har många raketer precis inpå knuten. Det finns dock sätt att skydda hunden från jobbiga ljud. Ett sätt är att dränka ljudet med hjälp av musik eller radio. Det minskar risken för att hunden blir skrämd av raketerna. Ett annat sätt är att sätta bomull i hundens öron för att dämpa oljuden.

Under högtider är det också viktigt att hålla koll på vad hunden får i sig i matväg. Många hundar älskar att sitta under bordet och norpa åt sig det som ramlar ned, men vissa näringsämnen är inte nyttiga för hunden. Ett exempel på det är choklad som riskerar att innebära livsfara för hundar. Det är särskilt mörk choklad som du bör hålla långt ifrån hunden för att undvika att den sätter i sig det när du tittar bort.

Leave a Reply

mts_best