Uppfostra din hund

Hundar är gulliga och trofasta, men som hundägare har man också ett stort ansvar. Detta ansvar gäller både för hundens välbefinnande och hundens beteende mot andra hundar och människor. En hund är inte lycklig om den inte har tydliga regler att följa, det är många forskare överens om. En hundägares vardag är också mycket mer smidig om hunden är väluppfostrad, det är ju hundägaren som är ansvarig om hunden till exempel skadar någon. Det är också viktigt att fundera på vilken sorts hund som passar ens livssituation bäst, en hund som till exempel inte får röra på sig tillräckligt är inte en lycklig hund.

Vilken sorts hund passar dig?

Har du ännu inte skaffat hund är det viktigt att du lägger ner mycket tid på att fundera på vilken sorts hund som passar dig. Det behöver inte vara en speciell ras, om du vill adoptera en hund brukar hundarna ofta vara blandraser. Ifall du bestämmer dig för att adoptera en hund är det viktigt att du pratar med personalen på kenneln och funderar på hundens lynne. Det är bäst att skaffa professionell hjälp genast från början om du adopterar en problemhund. Fundera också noga på vilken ras som passar dig eller dig och din familj om du väljer att köpa en rashund. smuggelhundar från valpfabriker är inget bra köp.

Att uppfostra sin hund

För hundar är det viktigt att man är konsekvent. Om något misslyckas då du försöker uppfostra din hund kan det hända att du behöver upprepa övningen hundratals gånger innan det till slut lyckas. Kom dock ihåg att då din hund har lärt sig något brukar det sitta i resten av hundens liv. Speciellt som ny hundägare får man goda råd från höger och vänster, men det finns ingen metod som passar alla hundar. Oberoende vad andra hundägare säger behövs det aldrig våld för att uppfostra hundar, uppfostran ska vara roligt för både hunden och dess ägare. Konsekvent genomförda men korta träningspass är optimala.

Leave a Reply

mts_best